Hjemmesiden www.synshandicap-oj.dk er en fælles hjemmeside for Dansk Blindesamfund Østjylland og Blindes Oplysningsforbund i Aarhus.

 

Indhold

Der er 11 overordnede menupunkter på siden.

 

Forside

På forsiden er der en menuliste med de otte overordnede menupunkter. Derudover er der et billede samt et uddrag af de tre seneste nyheder.

 

Nyheder

Her bringes nyheder og information med relevans for mennesker med synshandicap i Østjylland. Det kan være fra Blindes Oplysningsforbund og DBS Østjylland men også om f.eks. relevante politiske forhold, trafikale problemer eller forbedringer, nyt fra sportsklubber for synshandicappede, tiltag for målgruppen i f.eks. kommunerne osv.

 

Kalender

Kalenderen indeholder arrangementer i kredsens område med relevans for målgruppen. Det kan f.eks. være arrangementer i Blindes Oplysningsforbund, DBS Østjylland, særomvisninger på Kunstmuseet Aros og lign.

 

Som en underside til kalenderen ligger der billeder fra nogle af kredsens og Blindes Oplysningsforbunds arrangementer.

 

Dansk Blindesamfund Østjylland

Her ligger al nødvendig information om kredsen.

 

Blindes Oplysningsforbund

Her er information om fag, kompenserende undervisning, praktiske oplysninger m.m.

 

Blinde og Svagsynedes Aktivitetshus

Her ligger der nyhedsbreve fra Aktivitetshuset, information om de klubber, der bruger huset og en præsentation og billede af husets medarbejdere.

 

Der ligger også en række billeder, der illustrerer de mange aktiviteter i huset.

 

Mere viden og nyttige links

Her finder du forskellige relevante informationer for mennesker med synshandicap.

 

Vejledning til hjemmesiden

Udover den generelle introduktion til hjemmesiden, ligger der her vejledninger til henholdsvis Jaws-brugere og seende/svagsynede. Der er også kontaktoplysninger til webmaster og de to medlemmer af webredaktionen, der yder hjælp og vejledning til brug af hjemmesiden ved behov.

 

Besøg vores Facebookgruppe

Dette er et link til DBS Østjyllands Facebookgruppe. Man skal være oprettet på og logget ind på Facebook for at kunne se gruppen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig et nyhedsbrev. Det udsendes hver søndag og indeholder de nyheder, der er lagt på hjemmesiden i den forgangne uge. HVis du er tilmeldt nyhedsbrevet, er du sikker på, at du altid er opdateret, og du behøver ikke selv at huske på at tjekke hjemmesiden.

 

Kontakt

Her finder du kontaktoplysninger til Dansk Blindesamfund Østjylland, Blindes Oplysningsforbund og Blinde og Svagsynedes Aktivitetshus.

 

Sådan finder du rundt på hjemmesiden

Leder du efter noget helt specifikt, er det nemt og hurtigt at bruge søgefunktionen. Skriv f.eks. ”Silkeborg”, hvis du vil vide, hvad der sker i Silkeborg eller ”januar”, hvis du vil vide, om der er nogle aktiviteter i januar.

 

Du kan også klikke dig ned gennem menuerne. Det vil sige, at du først skal vælge et overordnet emne. Når du har valgt/klikket på dette, kan du se, hvilke sider, der ligger under dette. Hvis du vælger en side, kan det være, at der også under denne, ligger flere undersider.

 

Læs vejledningen for henholdsvis Jaws-brugere og seende/svagsynede, hvis du vil vide mere om, hvordan du bruger hjemmesiden.