Guide til hjemmesiden for seende/svagsynede

 

Forsiden

I venstre side er der en liste (menu) med de overordnede sider/menupunkter på hjemmesiden. Hvis du klikker på et menupunkt, kommer siden frem, og hvis der er undersider til siden, kan de så ses i menuen til venstre. Links til undersiderne er røde

 

I midten af forsiden er der et billede.

 

Til højre på forsiden kan et uddrag af de tre seneste nyheder ses. Klik på ”læs hele nyheden”, hvis du vil læse mere.

 

Søgefunktion

I øverste højre hjørne findes søgefunktionen. Skriv et søgeord i feltet og tryk ”enter” eller klik på forstørrelsesglasset. Vær opmærksom på, at hvis du f.eks. lader Zoomtexts appreader læse op fra øverste venstre hjørne af hjemmesiden (ved sommerfuglen), bliver søgefeltet ikke læst op, så du skal selv finde det ved hjælp af musen.

 

Tilbage til forsiden

Klik på sommerfuglen (Dansk Blindesamfunds logo) i øverste venstre hjørne for at komme tilbage til forsiden.

 

En side frem eller tilbage

Klik på pilene til højre eller venstre allerøverst på skærmen i venstre side ved siden af adressefeltet, det vil sige ovenover selve hjemmesiden.

 

Kalender

Klikker du på menupunktet ”kalender” i menuen til venstre, kommer du ind til en oversigt over kommende arrangementer. Oversigten består af flere sider, og du kan bladre i disse ved at klikke på et sidetal eller pilen til højre eller venstre nederst under oversigten. Vær opmærksom på, at der som underside til kalenderen, det vil sige i menuen til venstre, er en side med billeder fra arrangementer.

 

Billeder

Hvis du klikker på et billede på hjemmesiden, vises det i stor størrelse. Tryk på ”escape”-knappen i øverste venstre hjørne af tastaturet eller klik på krydset i øverste højre hjørne af skærmen for at komme tilbage til siden.