Tilgængelighedsgruppen for Blinde og Svagsynede i Silkeborg Kommune og Team Trafik under Silkeborg Kommune har samarbejdet om bedre tilgængelig omkring oplysning af afgangstider for tog og busser på Banegården/Trafikterminalen.

Dette har bevirket, at Silkeborg Kommune tidligere har opsat en realtidsplayer med talesyntese/en såkaldt talende trafiktavle på Banegården/Trafikterminalen ud for banegårdsbygningen.

Der er nu opsat endnu en talende trafiktavle på Banegården/Trafikterminalen længst mod vest.

Desuden er der opsat to talende trafiktavler på Godthåbsvej – en trafiktavle i hver retning.

Hvor findes tavlerne så?

  • Den først opsatte tavle finder du, hvis du går gennem banegårdsbygningen og udenfor følger ledelinien over gaden, og videre ligeud til ledelinien slutter, så går du få skridt frem og vender dig 90˚ til venstre. Endnu et par skridt frem, og så lige foran dig ved den første søjle finder du nu den nye tavle, som er blevet udskiftet med den gamle. På tavlens højre side cirka i taljehøjde findes en info-knap. Den eneste knap på hele tavlen. Midt på info-knappen er der kort tekst med punktskrift.

Når du trykker på knappen, hører du en digital damestemme, der fortæller, hvornår de næste tog går, destinationer og fra hvilken perron det sker. Desuden bliver der oplyst de næste busafgange, busnumre, destinationer, afgangsområder og hvor mange minutter, der er tilbage til afgang.

  • Næste talende trafiktavle finder du ved at gå til højre, når du lige er kommet over gaden inde fra Banegårdsbygningen. Lige før første busskur findes trafiktavlen til venstre. Hvis du vender dig 90˚ mod venstre, står du lige overfor tavlen, og du finder trykknappen på samme måde som før.
  • Efterfølgende trafiktavle findes på Godthåbsvej. Fra Torvet går du ad Østergade til venstre ned af Godthåbsvej, og inden alt for længe finder du trafiktavlen til venstre lige før første busskur. Her skal man igen vende sig 90˚ mod venstre, og du står lige overfor trafiktavlen, hvor du igen finder trykknappen på samme måde som før.
  • Sidste trafiktavle findes også på Godthåbsvej, men på modsat side af gaden i forhold til trafiktavle tre. Du følger fortovet på denne side fra Østergade og ned mod Langsøen. Lige før det første busskur på højre side, finder du trafiktavlen til højre. Endnu engang vender du dig 90˚ mod højre, så du står lige overfor trafiktavlen, og du finder trykknappen på samme måde som før.