Dansk Blindesamfunds konsulenter

Konsulenterne i Dansk Blindesamfund yder vejledning og rådgivning til mennesker med et alvorligt synstab. Medlemskab af foreningen er ikke en forudsætning for at kunne få hjælp. Læs mere om konsulentordningen her.

Center for Syn og Hjælpemidler

Center for Syn og Hjælpemidler i Aarhus (CSH Aarhus) tilbyder specialiseret rådgivning inden for Syn, Høre, Mobilitet og Kommunikation.

Borgere fra Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kan  henvende sig direkte til CSH.

Hver mandag har it- tekniker Michael Selmer Jensen, telefontid. Du kan ringe mellem kl. 08.00  – 10.00 på tlf.nr. 20 53 36 21.

Hvis der er optaget, kan du lægge en besked, og Michael ringer gerne tilbage. Hvis der er behov for yderligere hjælp, kan I aftale et besøg. Tilbuddet er rettet til borgere i Aarhus Kommune, der har en synsrest på mindre end 30 %.

 

Hjælp til borgere i Silkeborg Kommune

Læs mere på kommunens hjemmeside.

 

Liste over hjælpemidler

Fredag 26. januar 2024 havde vi i kredsen besøg af Birgit Christensen fra Hjælpemiddeludstillingen på Instituttet for Blinde og Svagsynede. Hun havde en liste med over de forskellige hjælpemidler.  Listen kan downloades nederst i denne tekst til forhåbentlig god inspiration. For uddybende spørgsmål til listen eller til Hjælpemiddeludstillingen på Instituttet for Blinde og Svagsynede kan man skrive eller ringe til Birgit på:

E -mail: iboshjmu@kk.dk,tlf.: 39 45 23 03